28 jul. - 09 aug.
17-23 jaar
€ 1.095,-
Groepsaccommodatie
Busjes
Actief
Houd jij van een vakantie met afwisseling? Dan is deze reis naar Zuid-Noorwegen, waarbij je niet in één, maar in twee verschillende accommodaties verblijft, net iets voor jou. In de hoogvlaktes van Blefjell maak je de mooiste wandelingen door de ruige Noorse natuur. Tijdens je verblijf in het groenbeboste Sirdal maak je kennis met de meest bekende rotsformaties van het land: de 600-meter hoge Preikestolen en de Kjeragbolten, een rotsblok dat in een diepe kloof ligt vastgeklemd. Niet zo’n liefhebber van grote hoogtes? Dan is een uitstapje naar de eeuwenoude houten huizen van Stavanger of een dagtrip naar hoofdstad Oslo ook de moeite waard!
Zuid-Noorwegen, het Italië voor de Noren door haar glinsterende zee en blauwe luchten
Geniet van de zeezichten op de ferry onderweg naar Noorwegen
Beklim de indrukwekkende Preikestolen
Totaal aantal deelnemers: 24
Totaal aantal reisleiders: 0
Voor deze reis heb je een paspoort of identiteitskaart nodig. Deze moet tenminste nog geldig zijn op de dag terugkomst.
Voor deze reis moet je een goede gezondheid en conditie hebben in verband met het intensieve karakter van de vakantieomgeving.
Niet inbegrepen kosten zijn afhankelijk van wat je als groep kiest in wat en waar je eet en welke excursies je kiest te gaan doen. Dit wordt tijdens de preünie met elkaar afgestemd.
Er wordt verbleven op twee locaties. Eerst wordt verbleven in groepsaccommodatie Blestølen Leirsted in Blefjell. Er is hier een kleine gemeenschap, die een geliefde plek is voor wandelaars en natuuronderzoekers. Geschilderde wandelroutes leiden door het typische landschap langs paden van verschillende lengtes. Vanuit deze Noorse groepswoning heb je rondom een adembenemend panoramisch uitzicht over bergketens en hoge bergen. Het vakantiegebied is goed ontwikkeld, er is zelfs een kleine winkel bijna naast de deur. Zodra je echter de huizen achter je laat, begint het adembenemende hoogvlaktelandschap. De accommodatie is verdeeld over een begane grond en een souterrain. Vrijwel alles speelt zich af op de bovenverdieping, waar de meeste kamers zijn, maar ook de keuken en de mooie, lichte en grote groepsruimte. Er zijn nog een paar andere kleine vakantiehuizen in zicht, maar je loopt elkaar nooit in de weg.
Vervolgens trek je verder naar groepsaccommodatie Omlid Leirsted. Deze accommodatie bestaat uit twee woningen die pal naast elkaar staan. In het hoofdhuis is er een keuken, eetkamer, woonkamer en gebedsruimte. Het groepsleven vindt hier voor het grootste deel plaats. De overige kamers bevinden zich in het ‘overnachtings’huis. Vanuit de accommodatie heb je een prachtige uitzicht over het Sirdal, de vallei die zijn naam ontleent aan de rivier “Sira” die het landschap kenmerkt. Twee van de bekende rotsformaties van Noorwegen kunnen vanuit Omlid worden bezocht. De Kjerag, de “rots in de kloof”, en wat verder weg de Preikestolen die als een “preekstoel” meer dan 600 meter boven de Lysefjord uitrijzen.
Je reist met huurauto’s vanuit Nederland naar de vakantielocatie. De huurauto’s kunnen de gehele vakantie gebruikt worden. De auto’s kunnen de middag voor vertrek opgehaald worden. Op zaterdagmiddag in geval van een vertrek op maandag. Als chauffeur moet je minimaal 19 jaar zijn en 365 dagen je rijbewijs B in bezit in hebben.
Het zuiden van het langgerekte Noorwegen bestaat uit ontelbare eilanden, idyllische baaien en schilderachtige vissersdorpen. Dankzij het milde klimaat genieten ook veel Noren van een prachtige zomervakantie in deze regio. Geniet van de lokale Noorse cultuur in de badplaatsen of trek samen de ongerepte hoogvlaktes op. 605 meter boven een fjord ‘balanceren’, dat doe je niet elke dag. En dat is nou precies de attractie van de Preikestolen (Preekstoel), een spectaculaire klif die hoog boven het Lysefjord uitsteekt. Eigenlijk is de vier uur durende wandeling naar de top van de Preekstoel ook al een hoogtepunt. In het gezellige Stavanger kun je ook een rondvaart naar de Preekstoel boeken.
Ook liefhebbers van geschiedenis zijn in Stavanger op de juiste plek. Deze bijzondere stad ademt historie: dit is te zien in de eeuwenoude huisjes en kerken die in de stad te vinden zijn. Stavanger werd rond 1125 gesticht als bisdom en heeft door haar christelijke achtergrond veel religieuze bezienswaardigheden. Zo mag je tijdens je vakantie de Stavanger Domkirke met haar prachtige tuin en decoraties zeker niet overslaan.
Misschien is de wandeling naar Kjerag wel de grootste uitdaging. Kjerag rijst 1084m boven de zeespiegel uit en is de hoogste top in het Lysefjord. De wandeling naar Kjerag duurt heen en terug in totaal 6 tot 10 uur en is ongeveer 11 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen het startpunt en de top is 800 meter, dus je moet in goede conditie zijn om de bergwandeling tot een goed einde te brengen. Op sommige stukken moet je jezelf optrekken en laten zakken aan touwen en dat maakt deze wandeling behoorlijk veeleisend, zelfs voor ervaren wandelaars.
Oslo, de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen, is mede door haar prachtige ligging, vele musea, levendige sfeer en mooie bezienswaardigheden zeker een dagtrip waard. Oslo ligt aan de indrukwekkende Oslofjord, een must-see tijdens je vakantie! Deze moderne stad heeft het allemaal, van uitgebreide winkelstraten tot oude ruïnes uit de Middeleeuwen.
Houttuinlaan 7, 3447 GM Woerden
NL43RABO0364279095
·Een organisatie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten
·Een organisatie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten
Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente
Houttuinlaan 7, 3447 GM Woerden
NL43RABO0364279095
Houttuinlaan 7, 3447 GM Woerden
NL43RABO0364279095
·Een organisatie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten
De minimumleeftijd van de leeftijdscategorie moet uiterlijk 30 september bereikt zijn en de maximumleeftijd mag niet overschreden zijn op de dag van terugkomst van de vakantie.
Voor Kinderkampen geldt dat de deelnemer bij aanvang van de kampweek minimaal negen jaar is en maximaal twaalf jaar is op de laatste dag van het kamp. Ook mag een deelnemer aan een kinderkamp in het achterliggende jaar nog niet deelgenomen hebben aan het voortgezet onderwijs.
Als deelnemer en reisleider van een Koers-vakantie vragen wij van jou:
Als deelnemer en reisleider van een Koers-vakantie laat je het volgende gedrag zien:
Als deelnemer en reisleider van een Koers-vakantie ga je akkoord met de volgende afspraken:
De Jeugdbond ziet vakanties als een belangrijke aanvulling op het kerkelijke jeugdwerk. Aan de ene kant zijn vakanties een luxeproduct, aan de andere kant is het belangrijk dat jongeren ook via vakanties op een positieve manier in aanraking komen met andere jongeren en samen bezig kunnen zijn rondom Gods Woord. Daarom vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren deel kunnen nemen aan de vakanties. Om die redenen hebben wij een diaconaal fonds vakanties.
Na je aanvraag ontvang je van ons een vragenlijst die je samen met je ouders/verzorgers invult. In deze lijst staan vragen over jullie thuissituatie en de mogelijkheden die je zelf hebt om je vakantie te verdienen. Pas als deze brief volledig ingevuld is, gaan we je aanvraag behandelen.
Graag zouden wij het mogelijk maken dat veel meer kinderen/ jongeren deel zouden nemen aan de vakanties én dat ‘geen geld’ geen reden zou hoeven zijn om niet mee te kunnen. Met een groter diaconaal fonds, kunnen wij er voor meer jongeren zijn. Steun dit initiatief! Maak uw bijdrage over op rekening : NL43 RABO 0364 2790 95 (op naam van Jeugdbond Ger Gem) o.v.v. diaconaal fonds vakanties.
Jouw privacy is voor ons belangrijk en we vragen jou informatie die we echt nodig hebben. Met name vragen over je (psychische) gezondheid en jouw antwoorden, worden in een beveiligde omgeving bewaart en alleen de screeners kunnen deze met behulp van een wachtwoord raaadplegen. Vervolgens wordt belangrijke informatie met de teamleider van de staf gedeeld in een beveiligd ducument dat niet kan worden geprint of gedupliceerd en na de vakantie wordt vernietigd. Verder vragen we je bij de aanmelding in te stemmen met ons foto beleid. Dat houdt in dat goede verantwoorde foto’s welke op het kamp worden gemaakt en met ons gedeeld, gebruikt mogen worden in het Koers-magazine en/of op de website.
Tijdens de Koers-vakanties kunnen foto’s worden gemaakt door de stafleden en/of deelnemers voor interne doeleinden, in die zin dat de foto’s mogelijk worden gedeeld met de groep zelf. Deze foto’s worden ook verwerkt om nieuwe reizen te organiseren .
Bij boeking van een Koers-vakantie gaat de deelnemer akkoord met de algemene voorwaarden zoals onderstaand beschreven.
De vakanties van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (Jeugdbond) worden onder de naam Koers-vakanties door de Commissie Koers-vakanties georganiseerd vanuit de achterban van de Gereformeerde Gemeenten. Ze hebben tot doel om jongeren een mooie vakantie te bieden in lijn met de waarden en normen van thuis. Het gesprek rondom de Bijbel, Bijbelstudies, Stille Tijd, een herkenbare invulling van de zondag en de dagsluitingen vormen een wezenlijk onderdeel van de vakantie. Van de deelnemers en reisleiders wordt een bewust positief christelijke levenswandel verwacht en conformatie aan de omgangsregels van Koers-vakanties.
Het aanbod aan vakanties wordt gepubliceerd op de website en via het fysieke Koers Magazine. Het boeken van een Koers-vakantie kan alleen via de website. Na het invullen van de gegevens en het uitvoeren van een aanbetaling wordt per email een bevestiging gestuurd.
Na controle van de gegevens en deelnamegeschiedenis wordt de deelnemer wel of niet geplaatst en hierover geïnformeerd. De boeking is dan definitief en bij annulering is de deelnemer de aanbetaling verschuldigd.
De aanbetaling voor een vakantie is een vast bedrag per leeftijdscategorie:
Ongeveer drie maanden voor vertrek ontvang je per email de factuur met de betaallink voor het resterende bedrag. Uiterlijk twee weken na ontvangst van de factuur dient het volledige bedrag betaald te zijn. Wanneer na herinnering en twee aanmaningen het volledige bedrag niet wordt betaald kan de deelnemer niet mee op vakantie. De Jeugdbond behoudt zich het recht voor om daarna de facturatie over te dragen aan een incassobureau.
Koers-vakanties biedt drie types vakanties aan binnen de volgende leeftijden:
De jongerenreizen zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.
De minimumleeftijd van de leeftijdscategorie moet voor 30 september bereikt zijn en de maximumleeftijd mag niet overschreden zijn bij de start van de vakantie.
Voor de kinderkampen geldt dat De deelnemer bij aanvang van de kampweek minimaal negen jaar is en maximaal twaalf jaar is bij op de laatste dag van het kamp. Ook mag een deelnemer aan een kinderkamp in het achterliggende jaar nog niet deelgenomen hebben aan het voortgezet onderwijs.
De beschrijving van de vakanties in het Magazine en op de website wordt met zorg samengesteld en biedt een goede indicatie voor het programma. Dat betekent dat het programma in de praktijk kan afwijken van de tekst die slechts bedoeld is om een indicatie te geven. Voor iedere vakantie is op de website en in het Magazine de prijs aangegeven.
De prijzen van een Koers-vakantie variëren per leeftijdscategorie, reisduur en bestemming. Voor de kinderkampen geldt dat als er drie kinderen uit hetzelfde gezin meegaan, er voor het derde kind slechts de halve prijs berekend wordt. Dit geldt niet als één of twee van de drie kinderen met een Koers-vakantie voor een oudere doelgroep mee gaat.
Vakanties tot en met de leeftijdscategorie 15-18 jaar en de Koers-Xtra vakanties zijn all-inclusive. Daarvoor betaal je na boeking dus geen bijkomende kosten meer voor bijvoorbeeld proviand en excursies.
Voor de categorieën reizen tussen de leeftijd van 17-29 jaar zijn de proviand- en excursiekosten en de brandstof- en tolkosten van de excursiekilometers niet inbegrepen. De definitieve bijkomende kosten worden in gezamenlijk overleg met de reisleiding en de deelnemersgroep vastgesteld, tenzij er bij de reis specifiek vermeld staat dat het een all-inclusive reis is. Kijk voor de specifieke prijsinformatie van de reis altijd onder de knop ‘Prijsinformatie’ onder de vakantiepagina.
De prijs in het Magazine en op de website is het bedrag dat gefactureerd wordt. Alleen in het geval van externe kostenstijgingen geldt dat er een prijscorrectie berekend zal worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor verhoging van de luchthaven- of toeristenbelasting of buitengewone verhogingen van brandstofprijzen.
Voor de Koers-vakanties gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
Omboeken kan tot 60 dagen voor vertrek tegen €50,- administratiekosten. Daarna gelden bovengenoemde annuleringsvoorwaarden. Als de deelnemer bij annulering zelf een vervanger heeft gevonden, worden alleen de administratiekosten van €50,- berekend.
Wanneer een deelnemer het risico van annuleringskosten niet wil dragen, dient men zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. In de bevestigingsmail na het boeken van de vakantie staat een link om indien gewenst deze verzekering zelf af te sluiten. Dit valt buiten de verantwoordelijkheid van Koers-vakanties.
Wanneer een Koers-vakantie wegens te geringe deelnam, te beoordelen door Koers-vakanties, niet kan doorgaan wordt de deelnemer hiervan uiterlijk 21 dagen voor de datum van vertrek op de hoogte gesteld. In dat geval zullen de reeds aan Koers-vakanties betaalde gelden volledig worden terugbetaald.
Koers-vakanties behoudt zich het recht voor om op een wezenlijk punt de vakantie te wijzigen als daartoe zwaarwegende omstandigheden bestaan. Deze wijziging en de daartoe aanleiding gevende omstandigheden zullen aan de deelnemers worden toegelicht. Bij eventuele annulering naar aanleiding van de wijziging zullen de reeds aan Koers-vakanties betaalde gelden volledig worden terugbetaald.
De deelnemer (en ook de ouder in geval van een minderjarige deelnemer) is verplicht om bij aanmelding alle informatie te verstrekken die relevant kan zijn voor het functioneren tijdens deze vakantie. Het niet, onvolledig of onjuist verstrekken van deze gegevens kan uitsluiting van (verdere) deelname tot gevolg hebben.
De Jeugdbond behoudt zich het recht voor deelnemers te allen tijde uit te sluiten van deelname. Gronden voor weigering van een deelnemer kunnen onder meer zijn gelegen in:
Indien Koers-vakanties een deelnemer weigert zal dit hem of haar door Koers-vakanties per email worden medegedeeld. In geval van weigering van een deelnemer heeft de deelnemer recht op teruggave van reeds betaalde gelden, tenzij de deelnemer niet aan de hierboven beschreven informatieplicht heeft voldaan.
Risico’s verbonden aan een vakantie die buiten de wettelijke aansprakelijkheid vallen, van welke aard dan ook en in het bijzonder ten gevolge van een ziekte of ongeval gedurende de vakantie en de heen- en terugreis, worden gedragen door de deelnemer. Deze risico’s kunnen niet worden afgewenteld op Koers-vakanties. Dit geldt ook voor de eigen fietsen die gebruikt en vervoerd worden.
Door inschrijving verbindt een deelnemer zich aan alle omgangsregels van Koers-vakanties en aan de namens Koers-vakanties ingedeelde reisleiders, ter bevordering van een goede sfeer en een goede uitvoering van de vakantie. Een deelnemer is persoonlijk aansprakelijk voor schade veroorzaakt door gedrag dat tegen die omgangsregels ingaat. Aanwijsbare schade aan vervoersmiddelen, verblijfsmiddelen en dergelijke komen voor rekening van de deelnemer. Wanneer (daardoor) de goede sfeer en/of de goede uitvoering van de vakantie benadeeld wordt, kan een deelnemer door Koers-vakanties van verdere deelname aan de vakantie worden uitgesloten en dus naar huis worden gestuurd. Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor rekening van de deelnemer.
Als het gaat om verzekeren is het uitgangspunt van Koers-vakanties dat we daarmee niet onze verantwoordelijkheden uit de weg gaan, maar mogelijke grote onkosten goed zijn ondervangen en er goede zorg geboden wordt bij calamiteiten. We beginnen en eindigen al onze vakanties en reizen met een open Bijbel en gebed. De bewaring door de Heere en gebed om Zijn zorg zijn en blijven het belangrijkste.
Door Koers-vakanties is een verzekering afgesloten voor zowel deelnemers als reisleiders, voor:
Lees hier meer over de verzekering.
Indien de deelnemer niet (geheel) aan de vakantie kan deelnemen wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt dit, met alle daaraan verbonden gevolgen voor rekening van de deelnemer. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals medicijnkaarten, een geldig paspoort, of, waar toegestaan, een geldige identiteitskaart en een eventueel vereiste visa of rijbewijs.
Koers-vakanties draagt geen verantwoordelijkheid voor informatie die deelnemers voor of na de vakantie onderling uitwisselen via WhatsApp, e-mail, websites, profielnetwerken en andere vormen van sociale media. We roepen op om te allen tijde respectvol en verbindend taalgebruik te gebruiken.
Vakantie geboekt? Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is. SGR staat garant. Komt Koers-vakanties in financiële problemen? Geen zorg. Zelfs als Koers-vakanties failliet gaat wordt je reis gewoon uitgevoerd of terugbetaald. Koers-vakanties is SGR gecertificeerd. Hiermee voldoet Koers-vakanties ook aan de wettelijk verplichte insolvatiedekking. Voor verdere informatie zie: www.sgr.nl.
Koers-vakanties probeert kwalitatief goede vakanties aan te bieden welke voldoen aan de verwachtingen. Mocht dit niet zo ervaren worden dan is Koers-vakanties daarop aanspreekbaar. Voor vragen kunt u ons bereiken via (0348) 489948.
Klachten worden geacht zoveel mogelijk op het moment waarop de klacht ontstaat bij de reisleiding en/of Koers-vakanties te worden ingediend. Als directe indiening van de klacht niet gewenst is of de klacht niet bevredigend wordt behandeld, dan kan deze uiterlijk binnen één jaar na dato gemotiveerd worden ingediend bij de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. De klacht wordt in behandeling genomen volgens de Klachtenregeling Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.
Laatst gewijzigd: 14 november 2024